Ce face un consultant în blândețe?
- Dr Lavinia Ioana Udrea
- 19 dec. 2019
- 2 min de citit
Actualizată în: 22 iul. 2020
Nu ați auzit până acum de specialitatea de consultant în blândețe? Haideți să vă explic ce presupune această vocație și care sunt 'instrumentele' principale pe care le folosesc în activitatea mea.

Photo by Markus Spiske on Unsplash
Nu ați mai auzit de specialitatea de consultant în blândețe pentru că eu i-am dat naștere. Un consultant în blândețe este o persoană care are pregătirea teoretică și practică să ofere consultanță în activarea blândeții față de sine și în raport cu lumea înconjurătoare.
Am fost întotdeauna interesată să pun în practică disciplina filosofiei - încurajez în general oamenii din jurul meu sa chestioneze lumea înconjuratoare și să pună cât mai multe întrebări. Este important sa nu înghițim de-a gata ce informații auzim, ci să încercam la rândul nostru să cercetăm și să ne formăm o părere obiectivă despre subiectele de interes.
De pregătire, sunt cercetător în filosofie aplicată. Am absolvit o universitate din Anglia, în calitate de doctor în științe și sunt un specialist recunoscut la nivel internațional (cu prezentări la conferințe și seminarii pe 4 continente, în 10 țări și în 20 de orașe diferite) pentru cercetarea mea în motivarea comportamentului atât la nivel de individ cât și în societate.
Sunt un expert acreditat în motivația de schimbare a oamenilor, petrecând ani de cercetare amănunțită a factorilor motivatori ai comportamentului uman și învățând prin punerea în practică în comunitate, metode diverse de facilitare a unei transformări benefice pe termen lung. Nu în ultimul rând, am investigat diverse căi prin care oamenii pot fi încurajați să iasă din spațiul lor de confort și să îndrăznească să încerce noi abordări ce le pot schimba viața în mai bine.
În practica mea cu clienții și organizațiile cărora le ofer consultanță, folosesc un mix de instrumente de consiliere filosofică și de life coaching cu scopul de a inspira blândețe, a face răbdare cu noi și cei din jur și a cultiva speranță în viitor.
Blândețea față de sine si lumea inconjuratoare se fundamentează cu ajutorul conștientizării că suntem afectati fie pozitiv, fie negativ de relația pe care o avem cu noi înșine. Ne considerăm un prieten? Sau un dușman? Sau pur și simplu, ne este indiferentă propria persoană? Așadar, este o lecție de atenție să putem identifica atitudini și comportamente lipsite de blândețe, exact când acestea se manifestă.
In acelasi timp, e nevoie să observăm cum ne simțim atunci când suntem tratați cu lipsă de blândețe. Dacă suntem copleșiți de sentimente de mâhnire, nu este acesta oare un motiv bine întemeiat să aducem în viața noastră mai multă blândețe?
În calitate de consultant în blândețe, îmi ajut clienții să se iubească pentru ceea ce sunt și să învețe să fie blânzi cu ei, să aibă răbdare și să aibe încredere în ei că pot fi fericiți în viața de zi cu zi.
Nu în ultimul rand, încurajez oamenii la mai multă blândețe deoarece cu toții avem de câștigat atunci când depunem un efort comun pentru a face lumea aceasta în care trăim, un pic mai bună decât am găsit-o noi.
Comments